onsdag 22 augusti 2012

Det händer saker...

Tassistenten har varit på semester i kattiljoner dagar så vi har fått överleva utan att hon tassat ner saker här åt oss. Men nu har hon äntligen kommit tillbaka.

Det har hänt lite saker här sen sist. Både matte och husse blev ju smittade av den där städbacillen och blev jättesjuka. Och så kom dagen som vi alltid varit rädda för: Dom började städa bort möbler!
Den här gången var det sofforna i vardagsrummet som dom helt plötsligt en dag tog ut på glasverandan och ställde där. Sen tog dom bort det lilla bordet i hörnet också. Strax efter det kom husse och en av grannarna med en annan soffa som dom byggde ihop.
Den var jättestor och såg väldigt bekväm ut. Och mysiga filtar la dom över hela soffan också.
Vi gömde oss i sovrummet och smygtittade lite då och då för att se om det var nåt mer som skulle hända.
När matte och husse gick iväg med dom gamla sofforna så smög vi oss ut och undersökte nya soffan och upptäckte till vår stora fasa att vårat gamla gömställe bakom soffan inte längre fanns. Jamarns! Vart ska vi nu gömma oss för den lilla tvåbeningen när han härjar?!
Det gick några dagar och vi trodde att allt hade lugnat ner sig här hemma.
Men helt plötsligt började dom flytta bort bordet i vardagsrummet och sen kom det ett nytt.
Så nu ser det väldigt annorlunda ut här hemma.


Nya soffan och bordet

Matte har börjat oroa sig lite för två av sina grannars katter också. Det verkar inte som att deras husse och matte vill ha dom kvar för dom får aldrig komma in nån gång. Dom är ute hela dagarna och nätterna och dom verkar lite hungriga. Så idag gick matte ut med en skål och skulle se om dom ville ha.
Och dom kastade sig över skålen och åt som om dom aldrig hade sett mat förut.
Medan dom satt där och mumsade i sig maten började matte grubbla över hur det här ska bli till vintern....
Det är inte bara matte som börjat oroa sig för dom här kissarna, även andra grannar har börjat oroa sig lite.
Det är ju fina och mysiga kissar hörde jag matte säga idag. Och då började vi fundera på om matte tänker öppna hotellverksamhet här hemma för dom där kissarna.

Oskar och Vanessa

Oskar
Vanessa


- Maja & Morris
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar