lördag 26 januari 2013

Ett litet besök.

Idag när matte hade varit i tvättstugan följde hennes granne Anna-Lena med upp och skulle hälsa på.
Matte började ropa på oss och jag undrade vad hon ville egentligen.
När dom kom in i vardagsrummet där jag låg på soffan så visade det sig att dom hade med sig en sån där liten katt! En helsvart. Jag gjorde en liten nosologisk undersökning av den där lilla men bestämde mig för att jag inte tyckte om den. Så jag fräste lite.
Morris låg och sov i "Findus hörna" så matte gick och väckte honom och hämtade honom.
Och när han fick se den där lilla missen gjorde han en mycket grundlig nosologisk undersökning av den.


Nosologisk undersökning
En mycket noggrann sådan

Det var en pojke talade han om för mig sen. Och den där lilla saken hette Petter.
Jag blev lite osäker på om den där Petter skulle stanna kvar hos oss för Morris tyckte visst om honom verkade det som. Och Petter i sin tur verkade trivas här också och gjorde sig hemmastadd på en gång för han skuttade ner på golvet och började klösa på Morris klösbräda och sen..... sen lekte han med MIN FISK!!! MIN FISK!
Kan ni förstå!? Men sen tog Anna-Lena med sig Petter och gick hem igen. Inte mig emot, tvärt om!
Morris har gått runt och letat efter Petter och ylar och jamar efter honom.
Men jag.....jag har minsann legat och surat hela dagen nu. En sån fräckhet! Min fisk! *fnys*


Vässar klorna lite grann innan han ska ut på jakt

Min fisk!!!-Maja

2 kommentarer:

  1. Aj aj, det var fräckt! Tur grannen tog med sig den där lilla fräckisen. Jag har också en inträngling här, eller två. Matte har släppt in två hemlösingar och de ska bo här ett tag. Tjekatten får komma med matte upp ibland och hon e rätt spännande men hon får inte tro att matte e hennes, bara min! Hankatten går jag och säger till ofta, han sitter bakom galler och får inte komma ut, ha! Kan han sitta som morrat åt mig.

    SvaraRadera
  2. Oj hua, två stycken dessutom?? Du måste ha mycket att stå i om du ska vakta på båda två. Bäst du talar om för dom båda att matte bara är din. Jag vet hur sånna där fjäskiga och inställsamma kissar brukar vara. Matte blir så lycklig bara dom kurrar lite och stryker sig runt benen och så får dom bästa sovplatsen i sängen sen. Bra att hankatten sitter bakom lås och bom. Morrar man åt husets herre så är det inte mer än rätt.

    SvaraRadera