söndag 4 mars 2012

Den där städbacillen slog till igen.

Igår slog visst den där städbacillen till igen och den här gången smittade den både husse och matte. Och tänk, dom blev jättesjuka! Jag trodde nästan att hela hemmet skulle försvinna den här gången. Det var riktigt pälsresande att se när dom satte igång, så vi gick och gömde oss.. för säkerhetsskull.
Husse och matte gick ut på glasverandan och med buller och bång satte dom igång att kasta massor av saker, flytta på andra saker och stoppade vissa saker i kattonger. Blev det nånting kvar? Ingen av oss vågade oss ut och kika. Tänk om vi skulle hamna i en kattong då?
Hela dagen höll dom på och sen skulle visst husse mata snabeldraken för han var tydligen hungrig igen.
Efter ett tag kom matte in med Findus gamla campingtält och lite bollar och en råtta och ställde det i vardagsrummet. Men vi vågade inte undersöka dom sakerna riktigt än. Det kunde ju vara ett sätt för matte att vilja locka fram oss bara och sen stoppa oss i en kattong. Bäst att stanna kvar där vi var.

Efter jättemånga timmar började det lugna ner sig och då vågade vi oss fram och med stora ögon gick vi ut på glasverandan och tittade.... Det fanns ju nästan ingenting kvar! Felix blåa hus stog kvar iallafall och det var massor med plats nästan överallt nu. Det blev ju riktigt fint det där, stora ytor att busa på och sånt.
Ändå sa matte att det skulle försvinna mer saker sen. Ska det inte finnas nånting kvar då undrade vi för nu kan det ju liksom inte försvinna så mycket mer väl?
Sen började husse och matte prata om att ha gräsmatta där ute. Jag började fundera på om dom hade blivit helt galen av den där städbacillen. Hur skulle det där gå ihop? Jag blev tvungen att lyssna lite extra noga och tillslut förstog jag att det handlade om en matta som såg ut som en gräsmatta som dom pratade om.
Undrar just vad det kan tänkas vara för nåt ja..... är det mjukt och fluffigt åt tassarna? Inget stickigt?

Det lilla som blev kvar


- Maja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar